BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

05.10.2006.

Dok svira radio...

Dakle, probudim se ja (ili me probude, ccc za Jagodu ;P). Poluotvorenih  očiju napipam put do susjedne sobe u kojoj se nalazi muzička linija neke ŽNJ marke. Display ne radi već...ma odavno. Dio za slušanje CD-ova je..khm.."živahan", po  vlastitom nahođenju se otvara i zatvara i otvara...ah da i zatvara. A ni kasete nije preporučljjivo stavljati, jer uvijek izvuku deblji kraj. Pa šta radi onda? E pa, radi radio :D  Doduše, malo je teško naći željenu radio stanicu, ako se uzme u obzir već pomenuti display. Ali njet problem ni to. Ako mi se sluša određena radio stanica, nazovem drugaricu, ona uključi radio, ja uključim radio i onda zajednički tražimo.
Najveca prednost radija je što ne veže slušaoca za jedno mjesto, kao npr. televizija ili novine gdje se moraš sav uključiti. A lakše i kućni poslovi idu kad slušaš nešto zanimljivo (osim usisavanja, iz logicnih razloga).
I tako sam ja počela radio slušati jer su se dijelile karte za neki koncert. A onda sam se poslije jednostavno navikla/navukla. Bijaše to RSG (Radio Stari Grad), moja prva radijska ljubav. Poslije toga sam probala i druge, al' sam se brzo vratila svojoj prvoj, nikad prevaziđenoj ljubavi.
I jutros slušam Jutarnji program RSG-a. Tema 'vozači-prskači'. U prevodu: vozači koji će kad je kišovito i lokvi ima na sve strane, biti toliko ljubazni da vas okupaju od glave do pete, za svaki slučaj ako tog dana niste obavili dnevnu higijensku rutinu. (Sjetih se i ja kolko puta sam bila ne poprskana, nego zapljusnuta, ali nisam se bunila, higijena na prvom mjestu hehe) Dolazi more poruka, svako neki komentar daje. Djevojka iz Zenice ljuta jer je nju i drugarice tako neko okupao kad su išle na rođendan. Neki momak javlja da je njegov dedo odlucio nositi kamen uza se, pa kad neko tako uništi njegovo odijelo i on će njegovo auto.. i tako..I onda poruku šalje jedan ne car, nego gigant kaže kako on spada u tu kategoriju vozača-prskača i da mu je baš merak naletiti tako u lokvu i nekog poprskati. Kažem sebi, baš fino čovjek našao sebi hobi. Neka, nek se omladina nečim zanima. Eto, ako ga neko vidi, maxuz pozdrav od mene, neka navrati u moj kraj, mislila sam jedno kupanje pred bajram.

BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 10/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40983

Powered by Blogger.ba