BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

10.10.2006.

Baš ti lijepo stoje suze

Danas sam na jednoj zgradi pročitala presmiješan grafit. (onom ko otkrije na kojoj zgradi slijedi nagrada ;D)
Postao sam ateista.
 Ubili su Boga u meni
.
I umjesto da se kulturno nasmijem (ne predugo i ne preglasno) i pohvalim autorovo dosjetljivost, ja sam se smijala kao neko ko puši kravlju hranu. I onda naravno kao i uvijek počnem plakati (od smijeha naravno, pa nisu u meni Boga ubili aaa) i eto ti belaja. Maskara nije vodotporna i šta raditi onda? Pa naravno, taktika zeko-pije-mlijeko, koja se sastoji od toga da zabacim glavu unazad, tako da suze ostanu tu gdje jesu i opšta havarija on maj fejs bude spriječena.
I tako sam jedne prilike sa jednom od svojih hanuma (Doktorka) prisustvovala vrlo, plaho, mLogo, anbilivbl smiješnoj sceni, koja se desila negdje kod U2-a (ona mala picerija) u Kulovića ulici(poznatijoj kao 'Coolericha street' huhu). Smijala se i zastajkivala da već pomenutom taktikom Z-P-M zaustavim suze, sve do one trafike kod Hemingway-a.
Dobro. Smijala se, plakala. Nije to ni tako velika relacija. Pa jel? E PA NIJE! Slijedi pojašnjenje.
Doktorka se isto smijala, al' je uspjela iskoristiti moju ranjivost u datoj situaciji(ju bič ;P). Kad god bi neko prošao pored nas ona bi mene 'tješila' riječima: "Nemoj plakati zbog njeg', nije on vrijedan tvojih suza. Naći ćeš boljeg."(uz par riječi uzmi ili dodaj). I tako je meni reakcija ljudi koji su to čuli bila još smiješnija (ah ti tugaljivi pogledi meni upućeni, ali diskretno da mi ne bi bilo neugodno). Pa sam se još više smijala, implicira još više plakala. A onda opet novi ljudi, ona naravno ponavlja isti text. Opet ista reakcija ljudi. I tako se taj put malo..khm..odužio.
Ovim putem želim da pozdravim starijeg čikicu koji je stajao kod trafike pored Hemingway-a i lizao sladoled. Cijenim onaj pogled pun razumjevanja. Žao mi je ako vam je sladoled na kraju prisjeo. Buahahahaha.
Eto, sad znate misteriju đevojke glave zabačene unazad (ovo skoro da zvuči kao neka pjesma).
Pozdrav. pussssiććć. kissssiiiić. jao kako ste mi cwatkiii. hahahahahahaha (ooo živote, nemojte me ozbiljno shvatiti ovo zadnje ;D)

 

 

 

 


 
BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 10/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40983

Powered by Blogger.ba