BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

16.10.2007.

Zagrli, sad me jako zagrli...

Pocetak 4.razreda srednje. Ekskurzija. Jedna naša drugarica skontala nakog deckica. U po noci nam upala u sobu da nam prica o romanticnom upoznavanju ofo ono.. I sad ta 'veza' trajala i 2 dana na zdravlje i na dug vijek. Vidio je on otprilike da se ona druži sa Doktorkom, Šiškicom i sa mnom, ugl. otprilike je zapamtio gdje je, šta je, od kakve je familije tj.raje itd, itd.. I sad mi u holu hotela stojimo, te drugarice nigdje u radijusu 10 km (samo da me ne tuže za povredu autorskih prava za ovo zadnje). Šiškica i ja vidimo tog đuvegiju kako prilazi, a Doktorka stoji okrenutih leđa i ne vidi ga. Sad on njoj prilazi (da ne kažem na foru s leđa), zagrlio je, pa je ko miluje po kosi, pa glavu nekako primak'o - obraz na obraz style. Mi gledamo, skontale smo otprilike da je on Doktorku zamijenio za svoju višegod..ovaj višednevnu djevojku. Doktorka izgubljena, polako se okreće, ne zna ja'na šta je snašlo. Kad skonta da je pogrešnu djevojku obgrlio, ustuknu i on ja'nik.
E pa, paša momak stvarno ne znam kako to..Jel to fino tako? Ne znam jel uopšte potrebno naglasiti kol'ko smo se Šiškica i ja smijale. Ja mat're mi moje (ovo s krajiškim akcentom) sjela od smijeha...sjela na one pločice u holu..

Jal 1., jal 2. godina fakulteta...Ono neko Red Bull takmičenje kod mene u mahali. Šiškica, ja i još neke naše raje hejbet. Popeli se na proplanak neki da bolje vidimo kako se spuštaju niz strmu džadu. I gore ne proplanku (kako ovo romantično zvuči..a nije) sretosmo jednu drugaricu iz osnovne. Ona s momkom i on sad nas ostavi na trenutak. Vraća se i zagrli Šiškicu, slično đuvegiji iz prethodne priče. Nas tri naravno cijepamo se od smijeha. On se izgubio jadan, kad je vidio svoju djevojku preko puta sebe, a bio ubijeđen da je zagrlio. Ipak ovo je malo blaži slucaj, i Šiškica i ta dugarica su bile u crvenom, a on je samo preko oka gled'o...

E sad vi meni recite kako ja ovo da tumačim? K'o uvredu? Jer to se desilo i Šiškici i Doktorki, a meni JOK! A š'oooo? Š'aaa to men' fali Titat'?
Ili...da shvatim k'o upozorenje, da sam ja slijedeća...i da malo pripazim leđa..khmmm..


13.10.2007.

Taxi trebam da joj pobjegnem sad..

Tek sad skontah da je i u prošlom postu bilo nešto o taxistima. I da ovaj taxista na prethodnoj slici liči na Mariju Šerifović.
Doktorka i ja, u četvrtak uputile se prema faxu. I što jednostavno kad može kompikovano..nestane struje, tramvaj stane...Šta ćemo? Kako ćemo? Pretrčimo ulicu, četvere oči otvorimo (2 komaTa ona, 2
ja), tražimo taxi. Presretne ulazimo u taxi što nam je stao, voziii miškooooo. Miško vozil', vozi, al' usput komentara hejbet. 'Šta je ovo gužva ovolika. Pa ne može sve, i baklava i frizura dan pred bajram..je*o mater, vidi kako se onaj ubacuje'. Onda tamo negdje na Marin Dvoru gužva abnormalna,
al' iza tramvaja nijedno auto. Osim našeg Šumahera, prestrojavanje desno, pa lagano sportski lijevo. Mic po mic došli tamo gdje šestica skreće. Doktorka mu ponavlja do kojeg ćemo fakulteta, da ne zaboravi skrenuti. Kaže drajver (ne kompjuterski drajver, no taksi drajver): 'To ti misliš vidi ludog taksiste, da ne produži? Da nas na Pale ne odvuče?'. Mi malko zalegle od smijeha. Onda nam prič'o za neku stariju ženu što je nekad vozio i kad je krenula da izadje rek'o joj: 'Nemojt ovdje izlaziti, da vas šta ne opali', a ona će ti njemu, moje sine blogerski čitaoče 'Nisam ja te sreće'.. Mi opet malko zalegle..i taaako...majke mi htjela sam još nešto pisati, samo isparilo.

Hajd onda evo za kraj vic što mi je Šiškica pričala neki dan:
Idu dvojica vehabija ulicom. Prolazi pored njih djevojka u minjaku.
Vehabija 1: 'Tobejarabi!!!'
Vehabija 2: 'Tobejarabi!!!'
Idu dalje. Prolazi pored njih djevojka s ekstremno velikim dekolteom.
Vehabija 1: 'Tobejarabi!!!'
Vehabija 2: 'Tobejarabi!!!'
Idu dalje. Čuju iza njih neko govori: 'Tobejarabi!!!'
Vehabije: 'Gdje?!?! Gdje?!?!'

BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 10/2007 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40983

Powered by Blogger.ba