BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

16.01.2008.

Ne troši suze na mene, svaka suza grijeh je..Da sam plaho neozbiljna i da odbijam uozbiljiti se, odrasti, to već odavno znamo..Al' evo sad imam i napismeno. Naime, ima nekoliko dana muku mučim sa umnjacima. Ko izrasli bi, ko i ne bi. Mama je prvo oduševljeno prihvatila vijest da mi rastu umnjaci, neka radost k'o da ću joj unuče podariti. Kaže, sad ćeš biti umnija, pametnija, uuu rodi majka. Pomislim, jes evo ispiti se sad praktično sami uče. Nego prođe otad 4 bajrama (4 dana, al' svaki se oteg'o ko raaamaaazaan), a mene sve živo boli. Umilni zubić stidno provirio ni tamo ni vamo. Oko njega sve oteklo, boli me grlo (samo na desnoj strani gdje je mudri zub), ne mogu usta da otvorim tako jako (što se ne bi reklo, kolko sam danas pričala), nos curi (ovo nije do zuba, al đe baš sad)..i tako, poprilično sam devastirana. Prvo sam se šalila da ću zub liječiti domaćom metodom (šljivovica jes aj šlaf), a onda je đavo odnio šalu (ko ciroza jetru). Otišla jutros fino na stomatologiju, malko napravili fotosešn osmice donje, desne. Vrli doktor zaključi da ćemo to srediti jednom malom operacijom i to u utorak ujutro. Još mi dade neki tekstić sa slikom gdje je fino objašnjeno kako kod te osmice jadne nekad zapnu i samo belaj prave, pa je najbolje izvadit ih (znam da je ovo loša reklama za FDS, Osmica (8) probleme pravi, al kažu ne postoji loša reklama). Onda me doktor ono rutinski sve ispit'o, jesam na šta alergična i sl. I upita me još nešto sasvim, sasvim tiho. Jedva sam uspjela razumjeti da me ustvari pita hoću li slučajno imati menstruaciju u utorak. Meni jako šššega bi, sjetih se da mi je jedan dječak pujdećih očiju pripovjedao o curici koja jadna ima po 15 dana, i kad je mama pita jel joj prošlo kaže 'paa maaamaa tek mi je trin'esti daaan'. Trebala sam mu odgovorit tako nešto.. Poslije svratim na faks, sretnem Doktroku i njenog rodjaka, kojem sam nabavila broj od jedne djevojke. Kaže išli na kafu sve super prošlo. Sretnem tu djevojku, pitam je iz njene perspektive kak je bilo. Kaže odlično. Rekla sam, prvo žensko dijete, po meni nek dobije ime, meni dosta. Eto nek je nekom sve potaman, a ja se zaputim kuci i usput kupim ono veliko pakovanje maramica, valjda ce biti dovljno..

P.S. o kako sam se samo prevarila..04.01.2008.

Kocka do kocke kockica, kroz prostor i kroz vrijeme..Kupih u omiljenom superxafsu (koji  je od juče Merkator aaaaaa  smiley-što-plače-i-čupa-kosu), onu Rubikonovu  kocku.. Kaže mi mati moja mila, hajd sad nešto uzmi i za djecu preko 5 godina (doduše to je više govorila zbog onih nekih šnalica u svim bojama uh uh...i mečing gumica za kosu). I hajde, sponzorirala ona mene bez prigovora. Kad smo kući došle ja sam tu kocku uspjela otpakovati i više je moje ručice zlatne nisu dotakle. Dakle, da se ispovjedim..zdravo, ja sam Ninochka. (sad vi kažete: Zdraaavo Ninoochkaa!). Moja mama je ovisnik o kocki. Džaba sam joj držala vazove o tom kako je kocka najveći porok i kako joj i religija zabranjuju kocku..džaba džaba. Ninochka-senior hazarder velik.. Više i ne provodim kvoliti tajm s materom...kocka je uvijek tu negdje između nas..
Danas, ulazim u kuću, mama mi nešto neobična. Pitam je da nije frizura nova? Jok. Šminka drugačija? Jok. Dohavizam se..pa nu, nema kocke u ruci. Kaže došla dijasporka tetka i tetki bila zanimljiva kocka, a ona joj je velikodušno poklonila. Muko moja pređi na drugoga šta li..Ja samo kažem, hvala tetka i da što prije poleti taj avion za Švedsku..Leti tetka, leti end dont luk beeek..02.01.2008.

Jutro je, juutrooo jeee...
Znate kako neko ima problema ujutro sa ustajanjem? Pa se tako uništavaju razne budilice, mobiteli lete na sve strane i sl...snoozanje svako 5 minuta i tako po sat vremena. Znate? E vidite ja stvarno nemam problema s tim. Mene mama svako jutro na vakat probudi neviđenom tehnikom. Čim odvrne česmu nad lavaboom (joj jest čudna riječ haha), one cijevi u zidu koji dijeli moju sobu od kupatila, počnu praviti milozvuke u stilu Nijagarinih vodopada..Tako da nema ono da se valjam po krevetu još nekoliko minuta, odmah u roku od 20 sekundi ja sam na nogama, a posteljina uredno složena. I sinoć kažem mami, hajde idi sjedi u moju sobu, zatvorićemo vrata, a ja ću da ti sad demonstriram kako me traumiraš svako jutro. Eksperimentom smo zaključili i da ona česma nad kadom uopšte nije bučna ko prva joj rodica. Jutros, osluškujem ja ...tišina...tišina...ljepota..okrenem se nastavim spavati. Probudi me poruka'Dobro jutro ljubavi. Šta ćemo doručkovati?' Odem do kuhinje, ona tamo umire od smijeha, tek joj izvještaj dolazi...i kako sad ja da se naljutim na nju. Već je zamišljam pola sata ranije kad je stavila one naočale svoje i počela s tipkanjem poruke, spidi gonzales moj..
Poslije Doktorka, Šiškica i ja, malko na kaficu se uputile. Šiškica i ja smo imale dodatnu motivaciju da dodjemo, jer nam je Doktorka najavila dodjelu novogodišnjih paketića...i mi smo se malko oduzele kad smo vidjele one cuko papuče s uhetima što letaju. Odlučili smo da se to mora zaliti pa smo otišli kod Šiškice i zaljevali sokom od breskve i ubijali se zdravom hranom iz obližnjeg fast fooda. Šiškica je bila baš onako domaćinski nastrojena pa nam je i kolače iznijela.. Mi smo se malko devastirali ranije pomenutim artiklima, pa nismo više ništa mogli prinijeti ustima.. A pošto meni često kažu 'ti kad ne bi na usta, bi na lakat'(kulturnija verzija), ja onda fino uvalih lakat u oni kolač..
Nego da vam o jednom trošku čestitam i Novu i sve šta ko slavi.

p.s. Joj jes mi drago što Laka ide na ojrosong. Želem mu puno sreće, zdravlja, čistijeh čarapa i talova za glavušu s Estoncima. Vooouliim te jaa kaaoo meeđđeed ;)

p.p.s. najpušćanija pjesma novogodišnje večeri: glavobolja od vina, nigdje aspirina, sinoc bila sam sa tobom pijana... joj Seko, ovo je bilo duboko..

BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40568

Powered by Blogger.ba