BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

23.03.2008.

Ko sam ja da ti sudim...


'bem ti lažni moral..hajd da i ja jednom ovako teatralno započnem post (inače post započinjem
sehurom, bez neke pompe). Jučer bila u rodbine, veliko okupljanje. Kako je sijelo odmicalo neki otišli, a formirale se grupice, uglavnom ženske i muške (ko na mevludu hihi). Ja se prišlepala naravno ovoj ženskoj, mada s malim izletima kod muškinja. Nakon svih priča kojih se naslušah, požalih što nisam sve vrijeme bila kod druge grupe.. Naslušah se priča kako oženjeni muškarci, koji se pred narodom predstavljaju kao veliki vjernici, varaju svoje supruge s duplo mlađim ženama i to bez nekog sakrivanja. E pa majka mu stara, jel to fino tako? A te njihove žene će reći, 'osvetila bi se ja njemu, uradila isto, ali neću da sramotim svoju djecu, a ni sebe'. A njih ne bi stid poniziti ni ženu ni djecu? A eto kako je žensko opet obzirno (ima izuzetaka naravno). Zar nije najpametnije onda razvesti se i tražiti sebi kakvo normalnije muško. Al' jok, kod nas u društvu meni se čini veća je sramota za ženu da nosi etiketu 'raspuštenica' nego 'žena koju muž vara i na njene oči i na oči vas dunjaluka, a ona šuti i trpi'. A ne bi on ni pomislio da je vara da mora po cijeli dan kopati kanale ili neki drugi teški posao. Da mu je glavna briga kako obezbjediti egzistenciju porodici, ne bi razmišljo o malo 'ta tlane'. Dobro je neko reko 'dokon um je đavolje igralište'.
I kako to da se na mušku nevjeru gleda 'ma hajde on je muško, ona kurva mu se ponudila, šta je on jadan mogo da uradi, kako će je odbit?' , a na žensku zna se kako. Nisu problem te što se nude, toga je bilo i vazda će biti, a treba biti karakter i reći 'nije vrijedno rizikovati godine zajedničkog života i ulaganja u vezu, odgoj djece i sve što ide uz to, radi noći sexa s nekim ko ti ništa ne znači'. A ako bi naišao neko da ti više znači zar nije pošteniji razvod, ako je ostala barem trunka poštovanja prema supruzi. Ne izmišljam ja toplu vodu sad s ovom svojom pričom, tema prežvakana možda milion puta. A eto nisam tolko o tome razmišljala do juče...i pustite me da i ja kažem :)
A zanimljivo i kolko ljudi koji se pozivaju na vjeru i neka osnovna vjerska i općenito moralna
načela, urade najgnusnije stvari..lažni moral, kao što rekoh. Ne bih da uvrijedim prave vjernike. Pravi vjernici nisu vjernici za publiku, to je nešto između njih i Boga i nikada neće pričati o izvršavanju svojih vjerskih dužnosti na sva zvona.
Sad poglenuh naslov i vidim da nije nimalo u skladu sa sadržajem posta, vala sam i ružila i
sudila..al' nek sam održala tradiciju da mi je naslov posta stih iz neke pjesme..to je važno.


BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40569

Powered by Blogger.ba