BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

03.04.2008.

Pratim te, sve u korak svaku stopu poljubim...Kako lovli vrijeme vani..ali to nije spriječilo Šiškicu i mene da malo svratimo do (odnedavno) Merkatora. Uzeše slovenci i hrvati sve, ali to nije tema današnje rasprave. Prije je tu bio drugi superxafs, a uz njega i kafana i na spratu još štošta. Superxafs i to 'na spratu još štošta' se promijenilo, al' kafana nam ostala, doduše promijenjenog imena.
Omiljeno mjesto okupljanja Doktorke, Šiškice i mene. Pogotovo smo jedno vrijeme praktikovale nedjeljom ujutro da zasjednemo i da toliko zasijelimo da postanemo dio inventara. Uvijek se zezamo evo nas ko one 4 iz 'sex i grada'...samo što nas je 3..i što su priče više bazirane na grad, a manje na sex...hau jes nou..
Danas nam nije bilo Doktorke iz opravdanih razloga. Naime, i ona je imala mali haperativni zahvat na zubu, k'o ja svojevremeno, pa nam sad bol boluje i hrani se hapicama,čokolinima...o ćevapima i ne sanja, tma i tmuša neprebolna.(hani haj, pozdrav uz pjesmu 'saamooo ozdraaviii miii tiii') Tako da je današnja kafica bila u demo verziji, kratko i službeno..a onda smo se zaputili prema gornjem spratu u izvidnicu, onako svečano kao kad se polaže kamen temeljac, a oni političari čoporativno idu preko livade i sve to snima, naravno, TVSA.. Gore prodavnica tehnike, tako da me mal'ko nostalgija uhvatila. Prije je bilo onako svega od suđa, čestitki, igračaka, nekako se fino šarenilo, po mojoj mjeri..i uvijek kad prođemo pored onih čestitki ja otvorim onu što svira iritantnu rođendansku melodiju i tako milion puta otvorim i zatvorim, a moja dva ženska glasa razuma me vuku za rukav i govore 'ostavi to, nalet te ne bilo'.. ili kad prođemo pored onih igračaka svaki put, al' baš svaki, pritisnem nogu onom cuki na baterije i on počne vrtiti repom i lajati...ehh uspomene, uspomene.
Danas kad smo ušle u tu novu hiper napucanu prodavnicu, odmah nas je uhvatio neki osjećaj tjeskobe.. Ne znam ima li to veze s onom prodavačicom što nam je puhala za vrat, a poslije njenim kolegom sa možda još i boljim vitalnim kapacitetom pluća..hmm aj vondr... Ali bukvalno odkad smo ušli do izlaska, neko je stalno bio uz nas u radijusu pola metra. E sad zamislite kol'ko je iritantno kad hoćeš malo da razgledaš po prodavnici (samo razgledale naravno, šta će kokuz kupiti), a on/ona te gleda ravno u oči, k'o pit bul i ne pušta. Šiškica i ja kontamo, nije valjda da misle da ćemo nešto ukrasti. Mislim, teško da bi nam mikrovalna ili veš mašina mogla stati u džepove ili u onu moju mini, mini, mini torbicu, lepo mi stoji, nosim je staaalnoo.. I tako izrevoltirane, pogledamo se, a pogledi su nam govorili više od riječi (mada je bilo i riječi tipa j..biiiiiiip im m..biiiiiiiiip p..biiiiiiiip im m..biiiiip) i zaputimo prema izlazu. Koncenzusom zaključismo da više gore nećemo kročit, osim možda nekad iz nekih mazohističkih poriva. Kad uradimo nešto baaaš loše, pa da se malo samokažnjavamo (iako, kad malo razmislim bičevanje mi zvuči ipak malo primamljivije)..
Na slici 'zločesti nu-nu', iz zlatnih dana naše omiljene loge. Ona sprava za čišćenje podova, ali nas je uvijek neodoljivo podsjećala na onaj usisivač iz Teletabisa (pu pu ako mi ima šta mrže i zaglupljujuće za djecu), a nu-nu se zvao..ovaj prefix zločesti mislim da smo mi izmislili..jednom smo se Doktorka i ja vraćale iz grada i čekale prevoz, a pored nas prošlo ono malo vozilo što čisti ulice..naravno, rapidno smo Šiškici poslale poruku da je pored nas proš'o baaabo od zločestog nu-nua... eh eh svit memoriz...


BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40983

Powered by Blogger.ba