BOGAMI ĆE ME MLATNUT' OVIM KUKURUZOM

On d fejs, of d plejs, što bi rekle kolege s bibisi-ja

03.07.2009.

Nisam ti ja Penelopa ba...

Odavno nisam imala gori dan.. Kažu što te ne ubije ojača te. Iskrena da budem, dosta mi je više tih ojačavanja. Dosad sam trebala biti kao čelik. Jednom sam negdje pročitala rečenicu: "Koliko tuge stane u najveselije oči?" U zadnje vrijeme, često se pronalazim u njoj. Razmišljam o svim situacijama kad bih najradije vrištala i trčala kao sumanuta, da izbacim svu tugu koja se nagomilala. Umjesto toga samo bih se smješkala i nasmijavala i sebe i narod, koji bi se ibretio odakle mi energije da uvijek budem "pri šutu". A oni stvarno ne znaju koliko tuge stane u najveselije oči.

Smrt najbližih, rastanci sa osobama koje voliš, padovi na koje čovjek nije navikao, mali usponi, a nakon toga još jači padovi, tuga. I nakon svega toga istina je da čovjek ojača, da dobije neku mudrost koju ni iz jedne knjige ne bi mogao naučiti. Shvatiš koliko je sve prolazno, koliko se bez svega može i mora, koliko je sve u životu od danas do sutra...

Kao rezultat svega toga, postaneš flegma, nema te stvari na svijetu koja se ne može prebroditi. Udari me, a ja ću ti se nasmijati u lice i reći "To je najjače što možeš? Hajde, možeš ti to bolje!"

Postala sam brutalno iskrena, nemam volje da umotavam riječi i rečenice, ni za sebe ni za narod. I to prolazi. Ustvari, iskreno i ne zanima me da li prolazi ili ne, ali znam da je moja savjest čista i da ne izgovorim šuplje fraze samo da bih imala bolje rezultate u rektalnom alpinizmu.

 

I nakon svega ovoga misliš da nisam ništa naučila? Misliš da ću opet pustiti ratio na pašu i dozvoliti onom glupom organu u njedrima da vodi glavnu riječ? Da ću da sjedim i oplakujem tužnu sudbinu, dok ti k'o Odisej lutaš i pronalaziš svrhu svog bića..a usput i mog, našeg? Misliš?

E vidiš...ja ću se na sve to savršeno odglumljenim osmijehom nasmiješiti tebi u lice i reći:

"Pa nisam ti ja Penelopa ba!"

 

 

BOGAMI  ĆE  ME MLATNUT\'  OVIM  KUKURUZOM
<< 07/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
40568

Powered by Blogger.ba